شیرینی نان پنجره‌ای و یا همان شیرینی خاتون پنجره ای یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است و چون پخت آن نیازی به مهارت خاصی ندارد هر بانوی ایرانی می‌تواند به راحتی این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کرده و برای مهمانان و خانواده سرو کند. در این مطلب از صورتی‌ها طرز پخت شیرینی نان پنجره ای را به صورت مرحله به مرحله آماده کرده‌ایم که امیدواریم این شیرینی را تهیه کرده و برای خانواده آماده کنید.

آموزش پخت شیرینی خاتون پنجره ای (نان پنجره)

شیرینی خاتون پنجره ای

مواد لازم برای تهیه شیرینی نان پنجره ای:

  • آرد سفید: یک پیمانه
  • شیر: یک پیمانه
  • نشاسته گندم: یک دوم پیمانه
  • تخم‌مرغ: چهار عدد
  • گلاب( در صورت تمایل): یک قاشق سوپ‌خوری

نکته: می‌توانید گلاب را با یک هشتم قاشق چای‌خوری از وانیل جایگزین کنید.

طرز تهیه و پخت شیرینی نان پنجره ای

طرز پخت شیرینی نان پنجره ای:

۱.برای تهیه خمیر نشاسته، آرد و شیر را با هم مخلوط کرده سپس تخم‌مرغ، گلاب یا وانیل را اضافه کنید سپس مواد را با همزن مخلوط کنید تا مخلوطی یک‌دست و رقیق حاصل شود

نکته: در صورت نیاز می‌توانید مایه را از صافی عبور دهید.

۲.برای سرخ کردن نان پنجره‌ای ابتدا روغن را در ماهیتابه گود روی حرارت گذاشته تا داغ شود.

۳.سپس قالب مخصوص نان پنجرهای را درون روغن بگذارید تا قالب داغ شود. (قالب عموماً به میله متصل است یا اینکه میله آن را جداگانه تهیه کنید و در سوراخی که وسط قالب وجود دارد قرار دهید)

۴.بعد قالب داغ شده را از روغن خارج کرده و درون ظرف مخلوط بگذارید(دقت کنید قالب کاملاً درون خمیر نرود و فقط لبه قالب به مواد آغشته شود ) بعد قالب را بلافاصله داخل روغن بزنید و آن را تکان دهید تا شیرینی از قالب جدا شود. سپس حرارت را ملایم کرده تا طرف دیگر نیز برشته شود.

نکته: توجه داشته باشید خمیر نان پنجره‌ای نیاز به سرخ کردن فراوان ندارد باید نان‌ها خشک شود ولی رنگ آن‌ها زیاد تغییر نکند

در این مرحله شیرینی پخته شده را روی پدهای جاذب بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

 

۵.در انتهای کار نان پنجره‌ای، بعد از سرد شدن، شیرینی را با پودر قند یا مخلوط پودر قند، هل و پسته تزئین کنید.

نکات مهم در تهیه شیرینی خاتون پنجره ای:

توجه به گرمای قالب در تهیه این شیرینی بسیار اهمیت دارد چرا که قالب نه باید زیاد داغ باشد و نه کاملا سرد و توجه به این مورد با اندکی تجربه حاصل می‌گردد

در طول مدت فرایند تهیه شیرینی، مایه را برای هر بار استفاده هم زده تا از ته نشین شدن مواد جلوگیری شود.

https://suratiha.com