یکی از غذاهای سنتی ما ایرانی‌ها مرصع پلو می‌باشد که اکثرا نیز با مرغ پخته و یا تزیین می‌شود. این غذای خوشمزه به عنوان یک غذای مجلسی شناخته می‌شود و برای مهمانی‌ها بسیار مناسب است. طرز تهیه مرصع پلو با مرغ نیز بسیار آسان است، به همین دلیل هم برای شما آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه مرصع پلو با مرغ را آماده کرده‌ایم و در ادامه به شما یاد خواهیم داد.

آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه مرصع پلو با مرغ

طرز تهیه مرصع پلو

صورتی‌ها: افراد بسیاری هستند که فکر می‌کنند مرصع پلو همان شیرین پلو است ولی این دو تفاوت عممده‌ای دارند مثلا: در مرصع پلو، مواد برای تزیین روی پلو استفاده می‌شود، ولی در شیرین پلو، مواد داخل برنج دم می‌کشند، به جز زرشک و خلال پسته!

مواد لازم برای تهیه مرصع پلو:

برنج ایرانی: به ازای هر نفر ۱ پیمانه

فیله مرغ: ۱ کیلوگرم

پیاز: ۲ عدد

کره: ۵۰ گرم

زرشک: ۱۰۰ گرم

کشمش: ۱۰۰ گرم

خلال پسته: ۱۰۰ گرم

خلال بادام: ۱۰۰ گرم

زعفران دم کرده: ۲-۳ قاشق غذاخوری

خلال پوست پرتقال: ۱۰۰ گرم

شکر: ۲-۳ قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

فلفل: به میزان لازم

زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه مرصع پلو با مرغ

طرز تهیه مرصع پلو با مرغ

۱- برای تهیه مرصع پلو در ابتدا برنج‌ را پاک کرده و تمیز بشویید و حدود ۲-۳ ساعت در آب سرد همراه با نمک قرار دهید تا خیس بخورد.

۲- سپس پیازها را بوشیید و خلالی خرد کنیده و در یک تابه ریخته و با نیمی از کره تفت دهید.

۳- سپس فیله مرغ را به صورت درسته و یا نگینی خرد شده با پیاز داغ تفت دهید. در این میان کمی زردچوبه به فیله مرغ اضافه کنید و تفت دهید.

۴- بعد از ۵ دقیقه تفت دادن، حدود ۱ لیوان آب روی مواد بریزید و درب ظرف را ببندید تا فیله‌ها حدود ۱۵ دقیقه پخته و نرم شوند.

۵- در این مرحله از طرز تهیه مرصع پلو با مرغ یک قاشق از زعفران دم‌کرده را روی فیله‌ها بریزید تا عطر و رنگ زعفران را به خود بگیرند. در ادامه طرز تهیه مرصع پلو با مرغ  بقیه کره را داخل تابه بریزید و زرشک و کشمش پاک و شسته‌شده را داخل آن تفت دهید.

۶- بعد از این که زرشک و کشمش تفت خورد از شکر را نیز اضافه کرده و با زرشک و کشمش تفت دهید.

۷- بعد از تفت دادن زرشک و کشمش همراه با شکر. نیم دیگری از شکر را با خلال پوست پرتقال‌ها در ظرفی جداگانه تفت دهید.

۸- سپس خلال بادام‌ها را به خلال پرتقال اضافه کرده و کمی تفت دهید تا نرم شود.

۹- در این میان یک قابلمه را پر از آب کنید و وقتی آب به جوش آمد، برنج‌ها را داخل آب جوش بریزید و بعد از چند دقیقه وقتی برنج تقریبا پخت آبکش کنید. و سپس برنج را با ته‌دیگ مورد نظر دم کنید.

۱۰- وقتی برنج دم کشید، برنج را داخل دیس زیبایی کشیده و مقداری از برنج را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و این برنج زعفرانی را همراه با موادی که آماده کردید، با هر طرحی که دوست دارید روی برنج ریخته و آن را تزیین کنید.

نکات مهم در طرز تهیه مرصع پلو با مرغ

نکتات مهم در طرز تهیه مرصع پلو با مرغ

  • با این مقدار مواد اولیه می‌توانید این غذا را برای حدود ۵-۶ نفر حاضر کنید.
  • در مرصع پلو، برنج حتما باید برنج ایرانی و آبکش شده باشد و نباید آن را کته کرد.
  • در استفاده از زعفران برای پخت این غذا دست و دلباز باشید.
لینک منبع: