رزماری یک گیاه محبوب است که در دریای مدیترانه رشد می‌کند و اغلب در غذاهای ایتالیایی و فرانسوی استفاده می‌شود. گیاه رزماری گیاهی تند و گرمی است که معمولا با گوشت سالم مانند گوشت بره، لیموترش و حتی با غذاهای شیرین سرو می‌شود. کلید استفاده از رزماری در آشپزی، خرد کردن عالی آن می‌باشد چون در غیر این صورت سوزن‌های رزماری می‌توانند خیلی سخت باشند. از رز ماری می‌توان برای تهیه غذاهای بسیار خوشمزه استفاده کرد و حتی به دسرها نیز افزود. در ادامه این مطلب از صورتی‌ها با ما همراه باشید تا با روش های استفاده از رزماری در آشپزی آشنا شوید.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

بهتر است که قبل از بیان روش های استفاده از رزماری در آشپزی نحوه شست و شوی آن را یاد بگیرید.

روش صحیح شست و شو و خرد کردن رزماری:

۱- رزماری را بشویید:

برای شست و شوی رزماری، گیاه رزماری را در داخل یک صافی قرار دهید و آب جاری را روی آن بریزید. شما همچنین می‌توانید با استفاده از دستان خود رزماری را در زیر آب بشویید تا بتوانید تمام کثیفی و یا زباله‌های باقیمانده از باغ را از بین ببرید. بعد از شستشو، رزماری را روی یک حوله قرار دهید و خشک کنید.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

۲- ساقه‌های اضافی را دور بیاندازید:

با استفاده از قیچی و یا یک چاقوی تیز، ساقه‌های اضافی رزماری را که هیچ برگی روی خود ندارند جدا کرده و بیرون بیاندازید. درست است که ساقه‌ی رزماری طعم‌دار است اما این ساقه‌ها بسیار سخت بوده و در هنگام پخت نیز نرم نمی‌شود و طعم خاصی به غذا نمی‌بخشند.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

۳- برگ‌های رزماری را از شاخه جدا کنید:

نوک برگ‌های رزماری را بگیرید و از دست دیگر خود استفاده کنید تا انگشتان خود را در اطراف ساقه تنها زیر نوک آن ببندید. فشار ملایمی اعمال کنید و انگشت‌هایتان را به پایین فشار دهید تا برگ‌های رزماری را از ساقه جدا کنید. برگ‌های سوزنی رزماری را به یک تخته برش انتقال دهید و ساقه را دور بیندازید.

  • به جای دور انداختن ساقه‌ها، می‌توانید آن‌ها را آویزان کرده و خشک کنید. سپس، آن‌ها را به عنوان سیخ برای سبزیجات و گوشتی که می‌خواهید کباب کنید، به کار ببرید.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

۴- برگ‌های رزماری را خرد کنید:

با کمک یک چاقوی تیز برگ‌های رزماری به صورت بسیار ریز خرد کنید چون برگ‌های رزماری بسیار سخت هستند و در صورت ریز خرد نشدن سخت خواهند ماند و حتی در زمان پخت نیز نرم نخواهند شد.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

روش های استفاده از رزماری در آشپزی:

۱- تهیه نان و کیک با رزماری:

رزماری تازه و کباب شده یک گیاه محبوب است که عطر و طعم و ادویه را به مواد غذایی پخته شده و محصولات نان اضافه می‌کند. برخی از رایج‌ترین ترکیبات رزماری عبارتند از:

  • نان رزماری تازه
  • کراکرهای رزماری خانگی
  • رزماری و اسانس گیاهان
  • ماکارونی رزماری تازه

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

۲- رزماری را همراه با ماهی و گوشت کباب کنید:

برای استفاده از رزماری تازه شما می‌توانید آن را به هر نوع گوشتی از جمله مرغ، بره، ماهی، گوشت گاو و … اضافه کنید. برای این‌کار شما می‌توانید گوشت مورد نظر خور را با شاخه‌های رزماری بپوشانید و طعمی خوشمزه به گوشت خود ببخشید. برای استفاده بهتر از رزماری و خوشمزه‌تر شدن گوشت مواد زیر را باهم ترکیب کرده و سسی خوشمزه تهیه کنید:

  • ۱ قاشق غذاخوری (۷ گرم) فلفل سیاه
  • ۱ قاشق غذاخوری (۱۹ گرم) نمک
  • ۳ قاشق غذاخوری (۹ گرم) رزماری تازه خرد شده
  • ۱ قاشق غذاخوری (۳ گرم) رزماری خشک
  • ۸ حبه سیر تازه

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

۳- افزودن رزماری به پنیر:

یکی از روش های استفاده از رزماری در آشپزی افزودن آن به پنیر است. پنیر و گیاه رزماری به خوبی باهم ترکیب می‌شوند و به شما این امکان را می‌دهند که در وعده‌های غذایی مختلف از این ترکیب استفاده کنید، شما می‌توانید رزماری را به انواع وعده‌های غذایی پنیری که در زیر اشاره شده است اضافه کنید:

  • افزودن رزماری به پنیر برای صبحانه
  • افزودن رزماری و پنیر به نان‌های پخته‌شده مصنوعی
  • افزودن رزماری به پنیر پیتزا
  • افزودن رزماری به پنیر موزارلا
  • تهیه ساندویچ پنیر

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

۴- ترکیب رزماری با سبزیجات سرخ شده:

سبزیجات تفت‌داده شده یک راه عالی دیگر برای استفاده از ادویه رزماری به منظور طعم دادن به غذا است. به ظرف سبزیجات که  هویج، سیب‌زمینی، پیاز و دیگر سبزیجات وجود دارد لیمو و چند شاخه رزماری تازه بیافزایید و به مدت بیست و پنج دقیقه سبزیجات را روی اجاق گاز سرخ کنید تا سبزیجات ترد و طلایی شوند. در این صورت با ظرف سبزیجات بسیار خوشمزه روبرو خواهید شد.

سبزیجات دیگر نیز شامل سیب‌زمینی شیرین، کرفس، فلفل، گوجه فرنگی، بادمجان هستند.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

سیب‌زمینی‌های سرخ شده را به سطح بالاتری برسانید:

روش های استفاده از رزماری در آشپزی هنوز به پایان نرسیده است. مسلماً یکی از رایج‌ترین ترکیب‌‌ها ترکیب سیب زمینی و رزماری است. شما می‌توانید رزماری را به هر نوع سیب زمینی، از جمله سیب زمینی سرخ شده و سیب زمینی پخته اضافه کنید. برای سرخ کردن سیب‌زمینی با رزماری به روش زیر عمل کنید:

  • سه عدد سیب زمینی درشت را بشویید.
  • سیب زمینی شسته شده را به روش دلخواه خرد کنید.
  • سیب زمینی‌های خرد شده را با ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ میلی لیتر) روغن و نمک و فلفل ترکیب کنید.
  • سیب‌زمینی‌های آماده شده را داخل سینی فر ریخته و به مدتت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در فر ۴۷۵ درجه فارنهایت و یا ۲۴۶ درجه سانتیگراد قرار دهید.
  • در حین پخت دو مرتبه ترکیبی از رزماری و سیر روی سیب‌زمینی اضافه کنید.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

متفاوت‌ترین روش های استفاده از رزماری در آشپزی:

۱- با گیاه رزماری چای تهیه کنید:

چای رزماری یک چای گرم و خوش‌مزه است که شما می‌توانید با دو جز ساده، آب و رزماری هستند این چای خوشمزه را تهیه کنید. برای این کار مقداری آب را در یک کتری و یا در یک قابلمه بریزید و روی اجاق‌گاز بجوشانید. سپس شاخه کوچکی از رزماری را در یک قوری قرار دهید و قوری را با آب جوش پر کنید. اجازه دهید چای به مدت سه‌ تا پنج دقیقه بجوشد. سپس چای رزماری را نوش‌جان کنید.

  • همچنین شما می‌توانید یک تکه لیمو نیز به چای رزماری اضافه کنید.
  • این چای خوشمزه را بعد از سرد شدن نیز می‌توانید به عنوان یک نوشیدنی خنک بنوشید.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

۲- تهیه روغن رزماری در خانه:

برای تهیه روغن رزماری، ۱۱۸ میلی لیتر روغن زیتون را در یک قابلمه همراه با سه شاخه رزماری تازه ترکیب کرده سپس قابلمه را به مدت ۵ دقیقه حرارت دهید تا حرارت روغن به ۱۸۰۰ درجه فارنهایت یا ۸۲ درجه سانتیگراد برسد، سپس روغن آماده شده را از روی حرارت برداشته و در دمای اتاق قرار دهید تا به طور کامل خنک شود، بعد از خنک شدن روغن، روغن را به یک ظرف محفوظ از هوا انتقال داده و یک ماه در یخچال نگه‌داری و استفاده کنید.

شما می‌توانید از روغن رزماری به جای روغن معمولی برای پخت و پز، سرخ کردن و تهیه سس سالاد و … استفاده کنید.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

۳- در خانه کره رزماری تهیه کنید:

روش‌های بسیار زیادی برای لذت بردن از گیاهان تازه و ادویه‌جات وجود دارد مثلا شما می‌توانید برای استفاده از رزماری، کره رزماری تهیه کنید. اما از کره رزماری در تهیه کدام غذاها می‌توانید استفاده کنید:

  • کره رزماری را  روی نان برشته پهن کرده و نوش جان کنید.
  • از کره رزماری به عنوان یک چاشنی برای تهیه ماهی و یا گوشت گریل شده استفاده کنید.
  • از کره رزماری برای سرو سیب‌زمینی‌های پخته و یا برشته استفاده کنید.
  • کره رزماری را به برنج، پاستا و یا سالاد سبزیجات اضافه کنید.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

۴- نمک رزماری تهیه کنید:

نمک رزماری یک ادویه بسیار خوشمزه و پرخاصیت برای افزودن به هر غذایی است. برای تهیه نمک رزماری می‌توانید، یک چهارم پیمانه (۷۵ گرم) نمک و ۱ قاشق چای‌خوری (۱ گرم) رزماری خشک را در یک مخلوط کن بریزید و باهم ترکیب کنید. با مخلوط کن، نمک و رزماری خشک را به طور کامل باهم ترکیب کرده و ادویه‌ای سالم درست کنید. مخلوط به دست آمده را در یک ظرف بدون در ریخته و در هوای باز به مد یک روز استراحت دهید و سپس از آن استفاده کنید.

  • از نمک رزماری به جای نمک معمولی در تمام فصول استفاده کرده و به غذاهایی مانند سوپ، خورش، سالاد، گوشت، سبزیجات، ذرت بو داده و… بیافزایید.
  • برای داشتن بهترین نتیجه، در عرض یک سال از این ادویه استفاده کنید.
  • همچنین می‌توانید به نمک رزماری، لیمو و یا پرتقال نیز اضافه کنید.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

۵- ترکیب لیموناد با رزماری:

از آنجایی که لیمو و رزماری باهم هم‌خوانی بسیاری دارند، جای تعجب نیست اگر شما رزماری را به لیموناد یا کوکتل‌های لیمو مورد علاقه خود اضافه کنید. برای این کار پس از تهیه شربت لیموناد، دو تا سه شاخه رزماری تازه را به شربت خود اضافه کرده و اجازه دهید که رزماری چندین ساعت قبل از سرو به لیموناد تزریق شود.

روش های استفاده از رزماری در آشپزی

امیدواریم با روش های استفاده از رزماری در آشپزی آشنا شده و از این گیاه پرخاصیت در آشپزی‌های خود استفاده کنید.


https://suratiha.com/%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%81%d8%a7%d8%af%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d8%b1%d8%b2%d9%85%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%db%8c/