پیتزا یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که معمولا بیشتر افراد به دلیل سالم نبودن پیتزاهای فست فود به سراغ آن نمیروند. اما این پیتزای خوشمزه را به طور سالم و طبیعی میتوانید در خانه بدون هیچ دردسری تهیه کنید. در این صورت بسیاری از افراد به فکر خمیر پیتزا میافتند و از سخت بودن تهیه آن صحبت میکنند.ما در این مطلب از صورتیها دو نوع طرز تهیه خمیر پیتزا را به صورت مرحله به مرحله به همراه طرز نگهداری خمیر پیتزا آماده کردهایم که امیدواریم این مطلب را از دست ندهید.
آموزش طرز تهیه خمیر پیتزا
در ادامه شما طرز تهیه خمیر پیتزا با مخمر و بدون مخمر را خواهید آموخت. امیدواریم که بعد از یادگیری این آموزشها بتوانید برای خود پنیز پیتزای خوشمزه تهیه کنید.
آموزش طرز تهیه خمیر پیتزا با مخمر:
این دستورالعمل برای تهیه خمیر پیتزا بسیار ساده و آسان است اما باید دقت کنید که هیچ یک از اعضای خانواده به مخمر حساسیت نداشته باشد و همچنین زمان کافی برای تهیه این خمیر داشته باشید چون این خمیر حدود ۲ ساعت به استراحت نیاز دارد.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا با مخمر:
- مخمر خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- آب گرم: ۱/۲ پیمانه
- آرد: ۱/۴ پیمانه
- روغن: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- شکر: ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه خمیر پیتزا با مخمر:
برای تهیه خمیر پیتزا با مخمر در ابتدا یک کاسه مناسب انتخاب کرده و مخمر و شکر را داخل کاسه بریزید. سپس آب گرم را به مخلوط مخمر و شکر اضافه کرده و اجازه دهید مخمر در آب گرم ۱۰ دقیقه استراحت کند.
بعد از حدود ۱۰ دقیقه، ظرفی متناسب با مواد خود انتخاب کنید. سپس نصف آرد و نمک را داخل ظرف الک کرده و روغن را به مخلوط آرد و نمک بیافزایید.
بعد از اضافه کردن روغن به آرد و مخلوط کردن آنها، مخلوط آب و مخمر را نیز به مخلوط آرد بیافزایید و مواد را با هم مخلوط کنید.
در این مرحله از طرز تهیه خمیر پیتزا بقیه آرد را به مخلوط اضافه کرده و مخلوط را هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
در ادامه بقیه آرد را به مخلوط اضافه کرده و مخلوط را هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
بعد از تهیه خمیر، مقداری روغن روی خمیر بزنید تا خمیر خشک نشود.
روی خمیر آماده شده را با نایلون و یک دستمال تمیز بپوشانید و حدود ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر شما دو برابر شود.
نکته: خمیر آماده شده نباید بیشتر از ۲۴ ساعت در یخچال بماند چون در این صورت خمیر خراب شده است و قابل استفاده نیست.
بعد از ۲ ساعت خمیر را با وردنه باز کرده و سپس مواد پیتزا را روی خمیر بچینید و داخل فر قرار دهید.
مطلب پیشنهادی برای شما:
آموزش طرز تهیه خمیر پیتزا بدون مخمر:
در ادامه دستور سریع و ساده تهیه خمیر پیتزا را آماده کردهایم که بدون مخمر تهیه میشود اما بسیار خوشمزه است. این دستور میتواند برای افرادی مناسب باشد که به مخمر آلرژی دارند و یا زمان کافی برای تهیه خمیر با مخمر ندارند.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا بدون مخمر:
- آرد: ۴۵۰ گرم معادل ۲ و ۱/۴ پیمانه
- بکینگ پودر: ۱۳ گرم معادل ۳ قاشق چایخوری
- نمک: ۶ گرم معادل ۱ قاشق چایخوری
- روغن زیتون: ۱۵ میلی لیتر معادل ۱ قاشق غذاخوری
- آب گرم: ۱۸۰ تا ۲۴۰ میلی لیتر معادل ۳/۴ تا ۱ پیمانه
طرز تهیه خمیر پیتزا بدون مخمر:
برای تهیه خمیر پیتزا در زمان کم بدون نیاز به مخمر، در ابتدا یک ظرف مناسب انتخاب کرده، سپس آرد، بکینگ پودر و نمک را داخل ظرف ریخته و مخلوط کنید.
بعد از مخلوط کردن مواد خشک، روغن و آب گرم را به ترتیب به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید تا مایعی خمیر مانند به دست آید.
تمام مواد را باهم ترکیب کرده و هم بزنید تا خمیری نسبتا سبک به دست آید.
نکته: اگر خمیر سفت بود میتوانید آب گرم بیشتری به مخلوط بیافزایید تا خمیر سبکی به دست آید.
خمیر را از داخل ظرف به روی میزکار خود انتقال داده و خمیر را چند دقیقه ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
نکته: خمیرحاصل شده باید نرم بودهو نباید چسبناک باشد. در صورت چسبناک بودن خمیر، مقداری آرد به خمیر بیافزایید تا دیگر چسبناک نباشد.
خمیر آماده شده را روی تابه و یا سینی فر قرار داده و صاف کنید تا خمیر پیتزا یکدستی حاصل شود.
خمیر پیتزا آماده شده را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت (۲۰۴ درجه سانتیگراد) قرار دهید تا حدود ۱۵ تا ۲۵ دقیقه خمیر شما بپزد.
بعد از آماده شدن خمیر میتوانید مواد پیتزا را روی خمیر پیتزا قرار داده، سپس روی پیتزا را بپزید تا پیتزایی خوشمزه نوش جان کنید.
حال که دو نوع مختلف طرز تهیه خمیر پیتزا را یاد گرفتید بهتر است که روش نگهداری خمیر را نیز یاد بگیرید.
نحوه نگهداری خمیر پیتزا:
پیتزای خانگی یک غذای خوشمزه و سالم است که شما به راحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید، اما با خمیر اضافی چه کار باید کرد؟ خوشبختانه، خمیر پیتزا، خریداری شده و یا در خانه تهیه شده، به راحتی میتواند در یخچال و یا در فریزر ذخیره شود که در ادامه نحوه صحیح نگهداری خمیر پیتزا را به دو روش میخوانید:
۱- نگهداری در یخچال:
برای نگهداری خمیر ظرف پلاستیکی را انتخاب کرده و سپس داخل ظرف را با استفاده از دست و یا فرچه آشپزی روغنکاری کنید تا خمیر پیتزا به ظرف نچسبد.
– اگر میخواهید خمیر پیتزا را کمتر از ۳ روز نگه دارید میتوانید بعد از قرار دادن خمیر داخل ظرف پلاستیکی روی خمیر را با نایلون پوشانده در ظرف را بگذارید و سپس در یخچال قرار دهید. با اینکار خمیر شما در طول سه روز افزایش یافته و خوشمزهتر خواهد شد.
نکته: بعد از گذشت ۳ روز خمیر را ۱۵ دقیقه قبل از پخت از یخچال بیرون آورده و در دمای محیط قرار دهید تا بتوانید خمیر را ورز داده و شکل دهید.
۲- نگهداری خمیر پیتزا در فریزر:
برای نگهداری بیش از ۳ روز خمیر باید آن را در فریزر قرار دهید تا خمیر خراب و خشک نشود که مراحل قرار دادن خمیر در فریزر را در ادامه میخوانید:
– در ابتدا خمیر را به صورت توپهای دایرهای شکل محکم دربیاورید تا هیچ هوای آزادی داخل خمیر باقی نماند.
– خمیر را در دستان خود گرفته و تمام قسمتهای خمیر را با روغن زیتون بپوشانید تا خمیر به ظرف و خمیرهای دیگر نچسبد.
-کاغذ روغنی را به اندازه خمیرهای آماده شده برش دهید و خمیرهای آماده شده را داخل کاغذ روغنی قرار دهید.
-خمیرهایی را که با کاغذ روغنی پوشش دادهاید را داخل نایلون قرار داده و در فریزر قرار دهید.
-در زمان مصرف ۱ ساعت قبل خمیر را از فریزر بیرون آورده و سپس شروع به پخت پیتزا کنید.
امیدواریم این مطلب از صورتیها مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.