بیماری آلزایمر (AD) یک اختلال نورولوژیک است. با بروز بیماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی در ذهن فرد ایجاد میشود که به تدریج ذهن بیمار تحلیل میرود. متاسفانه هر سه ثانیه در دنیا یک نفر به این بیماری دچار میشود که با توجه به تحقیقات انجام شده هیچ درمانی برای آن یافت نشده. دانشمندان برای پیشگیری از این بیماری مصرف برخی مواد غذایی را توصیه میکنند. در این مقاله از صورتیها ۹ خوراکی مفید برای آلزایمر را میخوانید. اگر شما نیز نمیخواهید به این بیماری دچار شوید حتما باید این خوراکیها را در رژیم غذایی خود جای دهید.
معرفی ۹ خوراکی مفید برای آلزایمر
این خوراکیها بر اساس عملکرد آنها بر روی مغز انتخاب شدهاند. درست است که درمان برای آلزایمر محسوب نمیشوند ولی میتوانند از بروز آن جلوگیری کرده و یا جلوی پیشرفت بیماری را بگیرند.
چگونه بیماری آلزایمر روی مغز انسان تاثیر میگذارد؟
آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که به سادگی مغز با علائم اختلال در عملکرد خود مواجه میشود. اساساً، آلزایمر ارتباط بین دهها میلیارد نورون مغز و سیگنالهای الکتریکی و شیمیایی را که به سایر قسمتهای بدن منتقل میشود را مختل میکند. با بیماری آلزایمر، مغز تودههایی از قطعه پروتئینی به نام بتا آمیلوئید را تشکیل میدهد که با هم همخوانی یافته و التهاب ایجاد کرده و ارتباط سلولی را مختل میکنند که در نهایت باعث مرگ سلول میشود. از آنجایی که آلزایمر یک بیماری پیشرونده است، ابتدا با نابود کردن نورونهای مرتبط با حافظه پیشرفت میکند و سپس بر روی قشر مغزی (که مسئول زبان، استدلال و رفتار اجتماعی) اثر گذاشته و پس از آن باعث اختلال در عملکرد زندگی می شود.
بنابه تحقیقات دانشمندان چند مادهی غذایی وجود دارد که با مصرف آنها در طول عمر، میتوان به حد قابل توجهی از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کردو خوراکی های مفید برای جلوگیری از آلزایمر عبارتاند از:
گردو:
تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۰ نشان داد که برخی از مواد مغذی مرتبط با پیشگیری از آلزایمر عبارتاند از: چربیهای تک اشباعی، چربیهای اشباع نشده و ویتامین E. خوشبختانه امروزه یکی از مادههای غذایی که هر سه مادهی مغذی را دارا میباشد را میتوان از سوپرمارکتها تهیه کرد. گردو دارای امگا ۳ میباشد که هر ۳ این مواد را در خود دارد. برای پیشگیری از بیماری آلزایمر میتوانید این خوراکی را استفاده کنید.
دارچین:
دارچین برای پیشگیری از آلزایمر مفید است؟ آیا این نمیتواند یک بهانهی خوب برای تهیه یک قهوه لاته و نوشیدن آن در کنار خانواده باشد؟ با توجه به تحقیقات انجام شده، دانشمندان و محققان به این نتیجه رسیدهاند که دارچین مانع شکلگیری پروتئین تاو (tau) میشود. تاو پروتئینی است که در سلولهای بدن جمع شده و بعد از مدتی باعث میشود سیستم حافظه انسان از بین رفته و بیماری آلزایمر را پدید آید. دارچین حاوی دو ترکیب فوق العاده است که از مغز در برابر آلزایمر محافظت میکنند.
مطلب پیشنهادی برای شما:
ماهیهای آب سرد:
ماهیهای آب سرد از جمله: ماهی قزل آلا، شاه ماهی و ساردین دارای مقدار قابل توجهی امگا۳ هستند که برای جلوگیری از آلزایمر بسیار مفید است. اسیدهای چرب ضروری موجود در ماهی برای تغذیه مغز بسیار خوب بوده و این ماهیها از بیماریهای نوروژیک مانند آلزایمر جلوگیری میکند. دانشمندان و محققان آکادمی مغز و اعصاب آمریکا دریافتهاند که مصرف فقط یک قاشق اضافی امگا ۳ در روز و یا مصرف نصف ماهی قزلآلا در یک هفته میتواند ۲۰ تا ۳۰ درصد در کاهش بتا آمیلوئید خون مواثر باشد که این پروتئین مربوط به بیماری آلزایمر است. در تحقیقاتی دیگر نیز نشان داده شده است که استفاده از روغن ماهی و مصرف آن میتواند در برابر آلزایمر از بدن محافظت کند.
زردچوبه:
زردچوبه یکی از ادویهجات طلایی هند محسوب میشود که اغلب در ظرف غذای هندیها یافت میشود. زردچوبه دارای آنتی اکسیدان بسیار قوی به نام کورکومین است. مطالعاتی که دانشمندان روی زردچوبه انجام دادهاند نشان میدهد که آنتی اکسیدان موجود در زردچوبه میتواند نقش پیشگیری و در مان آلزایمر را ایفا کند. محققان آمریکایی بر این باورند که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی زردچوبه و همچنین توانایی آن برای تعویق انداختن نورون، میتواند به بهبود حافظه بیماران و جلوگیری از کاهش شناختی کمک کند.
گوجه فرنگی، خوراکی مفید برای آلزایمر:
گوجه فرنگی را چه با نان و ریحان میل کنید چه از آن سالاد خوشمزهای تهیه کنید، جنگجوی قدرتمندی در مقابل بیماریهای عصبی است. بعد از پژوهش و مطالعه، دانشمندان مغز و اعصاب دریافتند که مصرف بیشتر غذاهای خاص از جمله: گوجه فرنگی، میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. علاوه بر این تحقیقات، دانشمندان و محققان آلمانی معتقدند که ویتامین C و بتاکاروتن (ویتامین A گیاهی) دو عنصر غذایی موجود در گوجهفرنگی هستند که میتوانند در برار زوال عقلی از ذهن محافظت کنند. به این دلایل است که گوجه فرنگی در لیست خوراکی مفید برای آلزایمر قرار گرفته است.
سبزیجات برگ سبز:
مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۰ نشان میدهد که علاوه بر گوجهفرنگی، سبزیجات برگ سبز مانند: کلم بروکلی، گل کلم، اسفناج و .. نیز دارای اثرات حفاظتی و خواص جلوگیری از آلزایمر هستند. مطالعات نشان میدهد که پروبیوتیکها و فیبرهای غلیظ موجود در سبزیجات میتواند به باکتریها کمک کند تا روند تولید سلولهای عصبی مضر را به تاخیر بیاندازد. پس برای جلوگیری از بیماری آلزایمر سبزیجات سبز بیشتر در تغذیه خود استفاده کنید.
پروبیوتیکها:
بسیاری از پروبیوتیکها (غذاهای غنی از فیبر) میتوانند به تغذیه و پرورش باکتریهای روده کمک کرده و بدن را از اسهالهای عفونی، سندورم روده تحریک پذیر، بیماری روده التهابی، اگزما، آلرژیها، سرماخوردگی و خرابی دندانها محافظت کنند. محققان دریافتهاند که مصرف روزانه پروبیوتیکها میتواند عملکرد شناختی افرادی را که به بیماری آلزایمر مبتلا هستند بهبود بخشد. پروبیوتیکها در مواد غذایی تخمیری از جمله: ماست، پیاز، موز، محصولات لبنی، کفیر و … یافت میشود.
فلفل تند:
قلقل تند یک خوراکی مفید برای آلزایمر است. کپسایکین، یکی از اجزای کلیدی در ترکیب فلفل تند است که مسئول انهدام برخی پروئینهای مضر در بدن بوده و همچنین یک مبارز بسیار قوی علیه زوال عقلی است. مطالعات انجام شده بر روی موشها نشان میدهد که بعد از مصرف کپسایکین پروتئینهای مربوط به آلزایمر کاهش پیدا میکند. اما چهطور؟ محققان توضیح میدهند که ۵۰ تا ۹۰ درصد کپسایکین میتواند همراه با مواد خوراکی وارد دستگاه گوارش شده و جذب شود و پس از آن ۵ درصد این ماده از مایع خون مغزی عبور کرده و به بافت مغزی وارد میشود این پروسه اثرات امیدوار کنندهای در برابر بیماری آلزایمر دارد.
مرغ:
بر اساس مطالعات انجام شده در بخش عصبشناسی مرغ میتواند به نگهداری ویتامین AD در بدن کمک کند. اما در هنگام تهیه مرغ شما باید بتوانید تمام ویتامین مرغ را نگه دارید به طوری که به جای تهیه مرغ به روشهای گوناگون مرغ را همراه با سبزیجات و ادویهجاتی از جمله رزماری، فلفل قرمز، فلفل، لیمو و یا با فلفل سیاه، آووکادو بپزید و بعد از پخت نیز همراه با فلفل سیاه این سالاد مرغ را سرو کنید. با اینکار شما علاوه بر بهرمندی از پروتئین مرغ، از پروتئین حاصل از سبزیجات در آب مرغ نیز میتوانید استفاده کنید.
با ۹ خوراکی مفید برای آلزایمر آشنا شدید. امیدواریم این مواد غذایی را وارد چرخهی غذایی خود کنید تا بدن خود را در برابر بیماریها محافظت کرده و دچار بیماری آلزایمر نشوید.