صورتی‌ها: کینه از احساسات درونی انسان است، ولی این حس یک حس منفی درونی است که جان انسان را از درون می‌خورد و اگر کنترل نشود می‌تواند خسارات جبران ناپذیری به فرد و اطرافیان وارد کند. پس باید سعی کنیم از کینه و کدورت‌ها دوری کنیم و زمانی که به این حس دچار شدیم سعی کنیم این حس را رها کنیم. البته رهایی از کینه و کدورت‌ها کار ساده‌ای نیست و نیاز به تلاش زیادی دارد. اما تلاش به رهایی از کینه‌ها بسیار ارزشمند است چون شما را فردی باارزش خواهد کرد و آسودگی خاطر و رهایی از خودخوری را به همراه خواهد داشت. اما راه های از بین بردن کینه و کدورت چیست؟ با ما همراه باشید تا تمامی راه های از بین بردن کینه را به هم مرور کنیم.

چرا فردی کینه‌ای می‌شوید

راه‌های از بین بردن کینه

ممکن است اتفاقات زیادی در زندگی رخ دهد که باعث ناراحتی شما شود و حس کینه و کدورت را در دل شما ایجاد کند. خیانت و بی‌وفایی همسر، بی‌مسئولیتی والدین، بی توجهی دوستان، تحکم همکاران در محیط کار همه‌ی این موارد می‌تواند باعث ایجاد کدورت در دل شما شود و شما را آزار دهد.

تاکید کردن بر کینه‌ای که از طرف مقابلتان دیده‎اید می‌تواند یک وسیله‌ی بسیار قدرتمند در مقابل خطاهای‌تان باشد و در رابطه احساس قدرت به شما دست دهد. برای مثال فردی که از همسر خود خطایی دیده است در زمان‌های مختلف از او می‌پرسد که آیا از او نارحت است و یادش نیست که در آن زمان چه خطایی از خودش سر زده.

هریس می‌گوید: اگر به دلیل عدم اعتماد به شریکتان از او فاصله بگیرید، روابط‌تان به جای عمیق‌تر و رضایت‌بخش‌تر شدن بدتر خواهد شد، حتی اگر یکی از طرفین پیشنهاد عذرخواهی بدهد و واقعا سعی کند که در رفتارش تغییر ایجاد کند، هیچ فرقی نخواهد داشت.

این را بدانید و به خاطر بسپارید که کینه تاثیر بسیار بدی بر روی سلامت روحی و جسمی شما خواهد داشت. چون شما مدام به خاطرات گذشته که شما را آزار می‌دهد فکر خواهید کرد و خشم و کینه را در دلتان زنده نگه خواهید داشت. با این کار شما همیشه جسم‌تان را در وضعیت جنگ و ستیز قرار می‌دهید و باعث می‌شوید هورمون‌هایی در بدن شما آزاد شود که روی فشارخون‌تان تاثیر می‌گذارد و تپش قلب شما را افزایش می‌دهد و این جنگ و ستیز روی روابط دیگری که دارید نیز تاثیر خواهد گذاشت و شما را به نوعی خرد خواهد کرد. با هم راه های از بین بردن کینه را می‌خوانیم.

راه های از بین بردن کینه

برای رهایی از کینه و کدورت‌ها بهتر است به زودی از شر کینه رها شوید چون زمان باعث می‌شود که کینه و کدورت رشد پیدا کند. در ادامه راه های از بین بردن کینه را بیاموزید و از شر کینه‌های خود رها شوید. اگر با این روش‌ها نتیجه نگرفتید به یک درمان‌گر مراجعه کنید.

آسیب دیده‌گی خود را قبول کنید.

راه‌های از بین بردن کینه

این یک واقعیت است که رفتار خوبی با شما نشده است. اتفاقی را که برای‌تان افتاده است را شرح دهید و احساس‌تان را در آن لحظه توصیف کنید. این اتفاق را می‌توانید در دفتر خاطرات خود بنویسید یا یک نامه بنویسید. ولی هیچ‌گاه برای شخصی که از او کینه به دل دارید ارسال نکنید. این روش قدرتی بسیار باور نکردنی دارد. خودتان را در شرایط فرد مقابل تجسم کنید و احساس خشم خودتان را بیان کنید و حقایق را بگویید. آیا کاری کردید که از آن توهین و یا اتفاق بد جلوگیری کنید؟ آن‌ها را بنویسید و اگر خوب بودند به خودتان امتیاز دهید.

 تصمیم بگیرید و ببخشید.

بخشیدن افرادی که از آن‌ها صدمه دیده‌اید می‌تواند یک هدیه برای خودتان باشد. این بخشیدن اصلا به این معنی نیست که شما با آن فرد آشتی کنید و یا توهین او را فراموش کنید و یا آن فرد را مجبور کنید که رفتار بدی را که دارد اصلاح کنید. این بخشش می‌تواند به این معنی باشد که خودتان را برای کاری که انجام داده‌اید یا رفتاری که کرده‌اید ببخشید و سعی کنید خودتان را اصلاح کنید.

بخشیدن به معنای چشم‌پوشی نیست.

وقتی می‌خواهید اتفاقی را فراموش کنید به این معنی نیست که ان کار را پذیرفته‌اید. برخی افراد همیشه به دنبال عدل و انصاف هستند اما اگر نتوانند آن عدل را به دیگران بیاموزند به مبارزه با ان فرد می‌پردازند ولی با این کار تنها به خودشان آسی می‌زنند. از راه های از بین بردن کینه این است که بدانیم بخشیدن به معنای چشم‌پوشی نیست.

به خودتان بگویید، چرا؟

وقتی زمان زیادی از کینه شما نسبت به افراد دیگر گذشته است این کینه کم کم به شکایت تبدیل شده و سپس به احساسی کهنه تبدیل می‎شود. در این زمان شما باید از خودتان بپرسید که چرا از فردی کینه به دل گرفته‌اید و چه اتفاقی بین شما افتاده است. با این شوال شما کم کم کینه را فراموش خواهید کرد و حس کینه به احساس سلامتی و شادی تبدیل خواهد شد.

موقعیت‌های بهتر را تصور کنید

راه‌های از بین بردن کینه

به دنبال فوایدی باشید که از بخشیدن دیگران و راها کردن کینه به دست خواهید آورد. شما با بخشیدن حس آزادی و اعتماد به نفسی را که از دست داده‌اید را به دست خواهید آورد و به آرامش ذهنی خواهید رسید.

خشم را از خود دور کنید

خشم را از خود دور کنید

شما می‌توانید اشتباه‌ات کوچک را به راحتی ببخشید و حتی جرم‌های وحشتناک نیز بخشیده شود. مثلا هریس می‌گوید.«رفتار افرادی که پس از حادثه تیراندازی در کلیسای محله کشیش‌نشین کارولینای جنوبی به کلیسا می‌آمدند، مرا واقعا تحت تاثیر قرار داد. آنها علنا توضیح می‌دادند که تیرانداز را بخشیده‌اند. معمولا افراد بخشنده حتی برای چنین جنایتکارانی طلب مغفرت می‌کنند. آنها می‌خواهند عدالت برای آنها اجرا شود، اما برای آرامش خودشان آنها را در درون‌شان می‌بخشند». دور کردن خشم را نیز از جمله راه های از بین بردن کینه می‌توان دانست.

عکس‌العمل‌ها را در نظر بگیرید

در نظر گرفتن عکس‌العمل‌ها از راه های از بین بردن کینه است. وقتی موضوع کینه و کدورت خود را که در گذشته اتفاق افتاده است را برای دوستان صمیمی و شریک زندگی خود که معمولا شنونده‌های خوبی هستند تعریف می‌کنید. انان به شما توصیه‌هایی را می‌ککنند که مثلا باید شرایطتان را تغییر دهید. بهتر است به حرف آنان گوش دهید و کاری که انان صلاح می‌دانند را انجام دهید چون انان صلاح شما را می‌خواهند.

خیلی زود بحث را عوض کنید

خیلی زود بحث را عوض کنید

اگر شما فرد کینه‌ای نستید و محرم اسرار فردی هستید که بسیار کینه‌ای است بهتر است از او دوری کنید. ولی اگر او را دوست دارید می‌توانید کمی تحقیق کنید و ببینید که چرا او فردی کینه‌ای است و همیشه در گذشته زندگی می‌کند و مدام با یادآوری خاطرات گذشته تلخی ان روزها را تجربه می‌کند. اگر راه‌حلی یافتید که او را از کینه رها کنید که عالی است ولی اگر نتوانستید می‌توانید صادقانه به او بگویید که دیگر نمی‌خواهید از گذشته و کینه‌های او بشنوید و به او بگویید که حرف‌هایش روی شما نیز تاثیر می‌گذارد و باید مراقب خودتان باشید تا فردی کینه جو نشوید.

تمرین کنید که از کینه‌ها رهایی پیدا کنید

تمرین کنید که کینه‌ها را از دل‌تان پاک کنید. برای این تمرین بهتر است سعی کنید افکار دیگران را بشناسید تا بتوانید به خودتان کمک کنید تا کینه‌ها را از قلب‌تان پاک کنید. برای فراموش کردن کینه‌ها و پاک کردن آن از قلبتان می‌توانید خاطرات روزانه خود را بنویسید و به بررسی آن خاطرات بپردازید تا بتوانید به خودتان کمک کنید.

از بین بردن حس مظلومیت یکی از راه های از بین بردن کینه

راه‌های از بین بردن کینه

زمانی که شما از کسی دلخوری دارید و در دل خود کینه و کدورت نسبت به آن فرد پرورش می‌دهید خودتان باعث می‌شوید که همه‌ی اتفاقاتی که برای‌تان می‌افتد به ان کینه ربط دهید و کینه را در دل خود بزرگتر کنید و هرگز کینه را از بین نبرید. مثلا زنی وجود داشت که از مادرش به خاطر بی‌مسئولیتی خشمگین بود و سال‌های طولانی این خشم را در دل خود به کینه تبدیل کرده بود و هر مسئله‌ای را به مادرش ربط می‌داد و این مسئله باعث می‌شد که او هیچ‎ وقت مادرش را نبخشد. اما کم کم ان زن متوجه شد که انداختن همه‌ی تقصیرها گردن مادرش اصلا درست نیست و سودی برای خودش ندارد.

خودتان را آرام کنید و در آغوش بگیرید

زمانی که می‌خواهید از شر کینه و کدورت و نفرت‌ها رها شوید این رهایی باعث می‌شود که افکارتان دگرگون شود و فرد متفاوتی ظاهر شود. فردی که افکار و احساسات متفاوتی دارد و می‌تواند دیگران را به راحتی ببخشد.

فرد مهربان و بخشنده باشید

مهربان بودن آخرین مورد از راه های از بین بردن کینه می‌باشد. شما باید همیشه فردی بخشنده و مهربان باشید و بتوانید رنجش‌هایی را که از طرف افراد دیگر برای‌تان به وجود می‌آید را ببخشید و بتوانید در مقابل رنجش دیگران آمادگی داشته باشید. برای این کار بهتر است بخشش‌هایتان را در یکجا جمع کنید و آماده باشید تا با رنجش‌ها مقابله کنید. پس از همین حالا آماده باشید تا دیگران را به خاطر توهین‌هایی که قرار است در آینده انجام دهند ببخشید و از انباشته شدن کینه‌ها جلوگیری کنید.

مقاله‌ی راه‌های از بین بردن کینه به پایان رسید امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شود.

لینک منبع:

https://suratiha.com/%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%86-%DA%A9%DB%8C%D9%86%D9%87/