صورتی‌ها: عصبانیت یکی از احساساتی است که هر فردی می‌تواند داشته باشد. زمانی که یک فرد عصبانی می‌شود باید اصولی خاصی را در برخود با او رعایت کنید تا از ایجاد مشکلات جلوگیری کنید. زمانی که همسر شما عصبی می‌شود باید اصول طرز برخورد با همسر عصبی را رعایت کنید تا هم عصبانیت وی فروکش کند و هم اختلاف بین شما پیش نیاید. در این مطلب اصول طرز برخورد با همسر عصبی را برای شما بیان خواهیم کرد.

طرز برخورد با همسر عصبی

طرز برخورد با همسر عصبی

اکثر افراد تصور می‌کنند که قهر کردن و بهانه‌گیری و بدخلقی فقط مخصوص بچه‌های کوچک است که هنوز یاد نگرفته‌اند احساسات‌شان را بیان کنند. ولی باید بدانید که بزرگترها نیز می‌توانند قهر کنند عصبی شوند و یا بهانه‌گیری کنند طوری که عصبانیت آن‌ها درست مثل بچه‌ها بی‌منطق باشد. ولی خوشبختانه بیشتر بزرگترها انسان‌هایی منطقی هستند که می‎توانند به خوبی فکر کنند و خشم و عصبانیت خود را کنترل کنند. ولی برقراری ارتباط با افراد عصبی کمی فرق دارد و سخت است و باید روش‌های متفاوتی داشته باشد. در ادامه با روش‌های متفاوت طرز برخورد با همسر عصبی آشنا شوید.

طرز برخورد با همسر عصبی

۱- شما نباید عصبی شوید:

در موقع عصبانیت همسر خود شما باید آرامش خود را حفظ کنید و عصبانی نشوید و یا حالت دفاعی برای خود نگیرید. با این کار عصبانیت همسر خود را بیشتر می‌کنید. ولی اگر شما خون‌سرد باشید و منطقی فکر کنید باعث می‌شوید که همسرتان نیز آرام شود و کمی عصبانیت را کنار بگذارد.

۲- قبول کنید که نمی‌توانید دیگران را کنترل کنید:

وقتی شما با انسانی آشنا می‌شوید یکی از قسمت‌های بسیار سخت این رابطه این است که باید بدانید که دو فرد از خانواده‌های متفاوت هستید و نمی‌توانید افکار و رفتارهای یکدیگر را عوض کنید و از او بخواهید که فرد دیگری باشد. البته می‌توانید به او پیشنهاد کمک بدهید ولی نمی‌توانید او را کنترل کنید.

۳- دلیل ناراحتی و عصبانیت او را بپرسید:

پرسش در مورد علت ناراحتی از دیگر طرز برخورد با همسر عصبی می‌باشد. برخی افراد که عصبانی هستند و نمی‌توانند خشم خود را کنترل کنند معمولا قادر به برقراری ارتباط موثر با دیگر افراد نیستند. بنابراین شما باید پیش‌قدم شوید و از همسر عصبی خود بپرسید که چه چیزی باعث عصبانیت او شده است و او را نارحت کرده است. شما باید آرام باشید و به او فرصت دهید تا خودش را خالی کند. و یادتان نرود که باید در این کار مصر و صبور باشید.

۴- احساسات همسر خود را تایید کنید:

در موقع صحبت کردن با همسرتان به او اطمینان بدهید که داشتن چنین احساساتی بسیار طبیعی است. این کار بسیار برای آرام کردن فرد عصبی مهم است حتی اگر شما رفتار او را قبول ندارید. باید احساسات همسرتان را تایید کنید. چون خشم یکی از بخش‌های زندگی اسن که می‌تواند به انسان کمک کند تا احساسات خود را بیان کرده و با مسائل سالم‌تر برخورد کند.

رابطه را به سمت مثبت پیش بردن

طرز برخورد با همسر عصبی

۱- اگر اشتباهی از شما رخ داده معذرت خواهی کنید:

زمانی که شما فکر می‌کنید کار اشتباهی انجام داده‌اید مطمئنا باید معذرت خواهی کنید ولی زمانی که احساس می‌کنید اشتباهی مرتکب نشده‌اید نیز می‌توانید به راحتی بابت این‌که باعث شده‌اید همسرتان احساس بدی را تجربه کند معذرت خواهی کنید.

۲- کلمه‌ی ما را فراموش نکنید:

یکی از اصول طرز برخورد با همسر عصبی استفاده از کلمه ما می‌باشد. استفاده از کلمه‌های من و یا تو باعث می‌شود که شما از همسرتان از همسرتان دورتر شوید و همسرتان حالت دفاعی بیشتری نسبت به شما بگیرد و عصبانی‌تر شود. وقتی شما از کلمه‌ی ما در بین جملات خود استفاده می‌کنید این مفهوم را القا می‌کنید که شما همیشه باهم هستید و همدیگر را پشتیبانی می‌کنید که این جملات باعث می‌شود که کمی از خشم او کم شود.

۳- سعی کنید لحن صدای‌تان را تغییر ندهید و مثبت باشید:

وقتی در مقابل فردی عصبی هستید و با او حرف می‌زنید نباید طوری با او صححبت کنید که او احساس کند که برای او دلسوزی می‌کنید و یا خودتان را برتر از او می‌دانید. اگر او احساس کند دارید از بالا به او نگاه می‌کنید ممکن است عصبانیت او بیشتر شود و دیگر به حرف شما گوش نکند.پس نباید با کنایه و یا طعنه با او صحبت کنید بهتر است صدای خود را ثابت نگه دارید و طبیعی به نظر بیایید.

۴- واقعیت‌ها را بیان کنید و منطقی حرف بزنید:

بیان واقعیت‌ها یکی دیگر از اصول طرز برخورد با همسر عصبی می‌باشد. وقتی با فرد عصبی صحبت می‌کنید بهتر است احساسات را کنار بگذارید و با فرد عصبی به طورت سرزنش و ملامت صحبت نکنید. شما باید با فرد عصبی در مورد واقعیت‌هایی حرف بزنید که باعث ناراحتی او شده است. وقتی شما در مورد واقعیت‌هایی حرف می‌زنید که باعث عصبانیت او شده است شاید عصبانیت او فروکش نکند ولی اوضاع بدتر هم نمی‌شود.

۵- از افکار منطقی حمایت کنید:

وقتی فردی عصبانی است مطمئنا نمی‌تواند به صورت منطقی فکر کند ولی شما می‌توانید او را متقاعد کنید که منطقی فکر کند. درست است متقاعد کردن فرد منطقی کار آسانی نیست ولی شما همسر خود را می‌شناسید و می‌توانید او را متقاعد کنید تا منطقی فکر کند و بر عصبانیتش غلبه کند.

این روش برای همه‌ی افراد روش صحیحی نیست ولی کمک می‌کند که فرد عصبی متوجه شود که عصبانیت راه‌حل مشکل نیست و همین نتیجه باعث می‌شود فرد عصبی منطقی فکر کردن را شروع کند.

تغییر وضعیت

طرز برخورد با همسر عصبی

۱- به همسر عصبی فضا و زمان بدهید:

افرادی که به شدت عصبانی هستند، به طور حتم دوست ندارد که گفت‌و گویی منطقی با شما داشته باشند. گاهی اوقات بهتر است در زمان عصبانیت همسرتان به او فرصت دهید و او را تنها بگذارید تا آرام شود و خودش برای حرف زدن با شما بیاید. برای این کار شما می‌توانید به اتاق دیگری از خانه بروید و یا حتی از خانه بیرون بروید و سرگرم شوید.

۲- فضایی که در آن هستید را عوض کنید:

افراد عصبی معمولا از تغییر فضایی که در آن هستند احساس آرامش می‌کنند. پس موقع عصبانیت همسر خود به او پیشنهاد دهید که به فضای دیگری بروید. تغییر فضای بسته و رفتن به فضای باز می‌تواند برای آرام شدم بسیار کمک کند و خلق و خوی همسر شما را تغییر دهد. پس در طرز برخورد با همسر عصبی خود تغییر فضا را فراموش نکنید.

برای تغییر فضا شما خیلی راحت می‌توانید از او بخواهید که برای بهتر شدن ناراحتی او بهتر است قدم بزنید و یا اگر با این حرف باعث عصبانیت او خواهید شد بهتر است به صورت غیر مستقیم بگویید که خودتان نیاز به پیاده‌روی در کنار همسرتان دارید و او را همراه خود به پیاده‌رویی ببرید.

۳- به او بگویید نفس عمیق بکشد تا آرام شود:

وقتی همسرتان عصبانی می‌شود به او پیشنهاد کنید که نفس عمیق بکشد. کشیدن نفس عمیق یکی از راه‌های بسیار خوب و تاثیرگذار برای مقابله با خشم یا احساسات شدید دیگر است. پس به همسرتان بگویید که بنشیند و نفس عمیق بکشد.

۴- راه حلی برای حل مشکل پیشنهاد دهید:

اگر همسرتان در مواقع عصبانیت نمی‌تواند احساسات خود را کنترل کرده و منطقی فکر کند. بهتر است شما چند راه‌حل برای کنترل احساساتش به او پیشنهاد دهید. و مطمئن باشید که همسر عصبی شما پیشنهادهایتان را رد خواهد کرد. ولی تعجب نکنید کمی به او زمان بدهید تا به حالت عادی برگردد. او بعد از خوابیدن عصبانیتش خواهد گفت که یکی از راه‌حل‌های پیشنهادی شما را برای آرام شدن به کار برده است.

۵- از همسر خود بپرسید که چه چیزی به او آرامش می‌بخشد:

اگر هنوز همسر خود را نشناخته‌اید و نمی‌دانید که چه چیزی به او آرامش می‌بخشد و کمک می‌کند تا از عصبانیتش کم شود. بهتر است از خودش بپرسید تا بدانید که موقع عصبانیت، شما باید چه‌کار کنید. خیلی از افراد در پاسخ این سوال می‌گویند به زمان نیاز دارند و یا با پیاده‌روی و یا آغوش آرام می‌شوند.

۶- مطرح کردن مباحث حساس را به زمان دیگری مکول کنید:

مطرح نکردن مسائل حساس آخرین مورد از اصول طرز برخورد با همسر عصبی می‌باشد. در هنگامی که با همسر خود مکالمه‌ای دارید که باعث عصبانیتش شده است بهتر است ادامه‌ی مکالمه را به زمان دیگری مکول کنید و با ادامه‌ی بحث او را عصبی‌تر نکنید. شما با مکول کردن بحث به زمان دیگری به همسرتان فرصت می‌دهید که بر خشم اولیه‌اش غلبه کند و بعد که آرام شد و به طور منطقی فکر کرد دوباره می‌توانید با او صحبت کنید.

مقاله طرز برخورد با همسر عصبی به پایان رسید امیدواریم با خواندن این مقاله طرز برخورد با همسر عصبی را دانسته و بر اساس آن رفتار کنید.

لینک منبع:

https://suratiha.com/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1-%D8%B9%D8%B5%D8%A8%DB%8C/