در این مطلب از مجله زنانه و دخترانه صورتی‌ها برای شما کاربران عزیز طرز تهیه شیرین پلو شیرازی که یکی از غذاهای سنتی ایرانی است را آماده کرده‌ایم که امیدواریم این غذای خوشمزه و سنتی مورد پسند شما عزیزان قرار گیرد.

آموزش طرز تهیه شیرین پلو شیرازی

طرز تهیه شیرین پلو شیرازی
شیرین پلو یکی از غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است که در شیراز بیشتر از شهرهای دیگر تهیه می‎شود و به یکی از غذاهای سنتی شیرازی معروف است. این غذا به دلیل شیرین بودن نام شیرین پلو را به خود گرفته است که این غذا هم با مرغ و هم با گوشت قابل سرو شدن است. با ما همراه باشید با طرز تهیه شیرین پلو شیرازی

مواد لازم برای تهیه شیرین پلو شیرازی:

  • مرغ: یک کیلوگرم
  • پیاز متوسط: دو عدد
  • برنج: ۷۵۰ گرم
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • خلال بادام: یک پیمانه
  • خلال پسته: یک پیمانه
  • خلال پوست پرتقال خشک: ۴/۳ پیمانه
  • پوست نارنج خشک: ۴/۳ پیمانه
  • زعفران: یک قاشق چای‌خوری
  • شکر: ۱٫۵ پیمانه
  • آب: ۲ پیمانه
  • نمک: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

طرز تهیه شیرین پلو شیرازی:

طرز تهیه شیرین پلو شیرازی

برای تهیه شیرین پلو شیرازی در ابتدا خلال پوست پرتقال خشک و خلال پوست نارنج خشک را دوبار در آب جوشانده و آن‌ها را بعد از جوشاندن ۶ ساعت در آب خنک قرار دهید و در این ۶ ساعت دو بار آب آن‌ها را عوض کنید تا مزه‌ی تلخ خلال پرتقال و نارنج گرفته شود. بعد از ۶ ساعت خلال پوست پرتقال و نارنج را در سبد یا صافی بریزید تا آب آن‌ها گرفته شود.

در این مرحله از طرز تهیه شیرین پلو شیرازی قابلمه‌ای را انتخاب کنید و دو پیمانه آب را به همراه شکر داخل قابلمه بریزید و مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

بعد از این‌که آب و شکر کاملا باهم مخلوط شده و کمی جوشیدند. خلال پوست پرتقال و نارنج را که قبلا تلخی آن‌ها را گرفته‌اید به مخلوط آب و شکر بیافزایید و کمی صبر کنید تا مخلوط چند جوش بزند و طعم شیرین شربت به خلال‌ها نفو کند.
بعد از جوشیدن مخلوط قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید شربت خنک شود. سپس خلال بادام و خلال پسته را آب بکشید و داخل شربت و پوست پرتقال بریزید.

بعد از اضافه کردن خلال بادام و خلال پسته به شربت، پیازها را خرد کنید و در ماهیتابه با روغن بسیار کم سرخ نمایید تا رنگ پیازها طلایی شود. سپس تکه‌های مرغ را به پیاز داغ اضافه کنید و کمی مرغ‌ها را سرخ کنید. سپس نمک، فلفل، نصف کره را همراه با یک لیوان آب به مرغ بیافزایید و در ماهیتابه را بگذارید تا زمانی که نصف لیوان آب داخل ماهیتابه باقی بماند و بعد از پخت مرغ‌ها، استخوان‌های مرغ را جدا نمایید.

برنجی را که از ۲ ساعت قبل خیس کرده‌اید را مانند برنج معمولی آب‌کش کنید و سپس کف قابلمه کمی روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواه خود را داخل قابلمه بگذارید. بعد با چند کفگیر برنج ته‌دیگ را بپوشانید. سپس روی برنج تکه‌های مرغ بچینید و با کفگیر سوراخ‌دار خلال‌ها و پوست پرتقال و نارنج را از شربت بگیرید و روی روغ‌ها بپاشید.

در مرحله‌ی آخر طرز تهیه شیرین پلو شیرازی بقیه‌ی برنج‌ را روی مواد بریزید و ۵۰ گرم کره را آب کرده و به همراه آب مرغ و زعفران روی برنج بریزید و روی حرارت قرار دهید تا برنج با حرارت ملایم بپزد و دم بکشد.

بعد از پخت شیرین پلو آن را در دیس بکشید و روی آن را با یک لایه برنج زعفرانی بپوشانید و با باقیمانده خلال‌ها دیس شیرین پلو را تزئین نمایید. در صورت لزوم می‌توانید کمی هم دارچین روی آن بپاشید و یا از زرشک هم برای تزئین استفاده نمایید.

نکته مهم در طرز تهیه شیرین پلو شیرازی : اگر دوست دارید در داخل شیرین پلو از گوشت استفاده کنید به جای مرغ می‌توانید گوشت به برنج بیافزایید.

لینک منبع:


https://suratiha.com/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%BE%D9%84%D9%88-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2%DB%8C/